Nieuwe proeven per 1 april 2016

Ontwikkeling nieuwe dressuurproeven
Vanuit het forum is een werkgroep aan de slag gegaan met de ontwikkeling van de nieuwe proeven t/m de klasse ZZ-Zwaar. Ook zijn de afdelingsdressuurproeven herschreven en is de klasse ZZ-Licht toegevoegd aan de afdelingsdressuur. Bij het ontwerpen van de proeven is heel duidelijk gekeken vanuit de verschillende juryplaatsen. De opmerkingen vanuit de regio’s zijn meegenomen in de nieuwe proeven. In grote lijnen blijven de uitgangspunten en de rode draad dezelfde als dat deze waren in 2006 en 2011.

Uitgangspunten
Belangrijke uitgangspunten bij het vernieuwen van de proeven  waren o.a. dat het forum de proeven graag korter en vloeiender wilde. Om deze reden zijn dan ook niet alle onderdelen die mogelijk gevraagd kunnen worden in een klasse, per proef opgenomen.

Om de sport voor een ieder nog toegankelijker te maken hebben we er ook voor gekozen om t/m de klasse M2 in zowel de middendraf als de uitgestrekte draf het licht rijden toe te staan. Ook is ervoor gekozen om t/m de klasse ZZ-Licht bij het binnenkomen niet meer halt te houden. Omdat het forum het belangrijk vindt om ook in de hogere proeven ontspanning te laten zien is het hals laten strekken toegevoegd t/m de klasse Z2. De afdelingsdressuurproeven zijn uitdagender geworden waarbij wat meer de nadruk op het carousselmatige komt te liggen.

Ook wordt er meer uitleg toegevoegd in het dressuurproevenboekje met een voorblad voor iedere klasse waarop staat aangegeven wat er van de combinatie wordt verwacht in die proeven. Dit schept meer duidelijkheid voor zowel juryleden als deelnemers. Het binnenkomen bij A gaat altijd over de A-C lijn.


Bijscholing
Jurybijscholingen over nieuwe proeven worden verplicht in het eerste kwartaal van 2016. Hierover wordt binnenkort meer gecommuniceerd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *