Lessen

Ponylessen Op ‘the Paddock’ worden vooral pony groepslessen gegeven. Deze lessen zijn bestemd voor kinderen vanaf 7 jaar en zijn er voor kinderen van beginners niveau tot gevorderd niveau.

Beginnen met ponyrijden

Vanaf 7 jaar kan je beginnen met ponyrijlessen. De lesduur is inclusief op- en afstijgen 1 uur. Het is de bedoeling dat de ruiter minimaal 15 minuten voor aanvang van de les aanwezig is, zodat deze kan helpen met het poetsen en opzadelen van de pony indien deze nog niet in de les voor jouw loopt. Om de beginnende ruiters goed te kunnen begeleiden, zijn de groepen wat kleiner als normaal (gemiddeld 6 ruiters).

Voordat de ruiter in een groep wordt geplaatst, krijg hij/zij eerst minimaal eens per week privé-les van een half uur.  Gemiddeld zijn 3 privé-lessen nodig. Aansluitend na de privé-lessen wordt gestart met de groepsles.

Voor de groepslessen maken wij gebruik van een leskaart van 10 lessen met een geldigheidsduur van drie maanden. U betaald dus voor een abonnement van 10 lessen waarbij er minimaal 1x per week wordt gelest in een vaste groep.

U kunt zich telefonisch, mondeling of per email opgeven voor de les onder vermelding van uw naam, leeftijd van de ruiter en het telefoonnummer waarop u het beste te bereiken bent.

Paardenlessen
Naast de ponylessen zijn er op ‘the Paddock’ ook paarden groepslessen. Zo kunnen kinderen na hun ponylessen doorstromen naar de paarden. Deze paardenlessen zijn bedoeld voor kinderen die al wat beter kunnen rijden en al wat groter zijn.

Voor volwassenen zijn er ook verschillende groepslessen.

Prive Lessen
De privé lessen die gegeven worden op Manege the Paddock zijn bedoeld voor kinderen en volwassenen. Ze worden gegeven op elk niveau en er kan worden gedressuurd, maar ook voor springen kunt u bij ons terecht.

Peuter Cursus
De peutercursus is er om de kinderen vertrouwd te maken in de omgang met pony’s.
Spelenderwijs leren de kinderen hoe ze de pony’s moeten benaderen en poetsen. Ook maken ze kennis met de beginselen van het ponyrijden.

Algemeen

Alle lessen op Manege The Paddock worden gegeven door gediplomeerde instructeurs. Ook wordt er nooit met te grote groepen gereden, zodat iedereen voldoende individuele hulp kan krijgen.

De manege is aangesloten bij de stichting veilige paardensport. Deze stichting zorgt door middel van onderzoek en de uitgifte van het veiligheidscertificaat dat de paardensport op een veilige manier beoefend wordt.Afgifte van het veiligheidscertificaat staat onder toezicht van het onafhankelijk Keurmerkinstituut en komt tot een deskundige en grondige keuring.

Rij- en verzorgingspakket
Manege the Paddock biedt de mogelijkheid om naast privé lessen of groepslessen gebruik te maken van een speciaal rij- en verzorgingspakket. Het uitgangspunt van dit pakket is dat u 3x per week rijdt, waarvan u 2x les heeft en 1x vrij kunt rijden. Deze lessen betreffen privé lessen of groepslessen met maximaal 5 personen.

De kosten van dit pakket zijn €230,- per maand voor paarden en €180,- voor pony’s.
Dit zijn de kosten voor het standaard pakket, natuurlijk is het pakket ook individueel aan te passen.

Bij het samenstellen van een rij- en verzorgingspakket wordt er natuurlijk op gelet dat u een paard krijgt wat goed bij u past. We hebben dan ook paarden voor de beginnende ruiter, ruiters op Z niveau en iedereen daartussenin.

Op deze manier van paardrijden heeft u het gevoel van het hebben van een eigen paard, maar niet de zorgen hiervan.

Voor meer informatie over het rij- en verzorgingspakket en over het aanpassen hiervan kunt u terecht bij Cynthia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *